ukenru
slovachchina-pochinaye-rozgortati-sistemi-ppo-patriot-reuters

Словаччина починає розгортати системи ППО Patriot – Reuters

 • 175385 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. До Словаччини почали прибувати системи протиповітряної оборони (ППО) Patriot з країн-партнерів НАТО, інформує УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

“Я радий підтвердити, що перші підрозділи, відповідальні за розгортання системи протиповітряної оборони Patriot, поступово прибувають до Словаччини”, - повідомив міністр оборони Ярослав Надь.

Деталі

Patriot стане частиною нової бойової групи НАТО в сусідній з Україною Словаччині. Ця система буде доповненням, а не заміною радянським С-300, яку наразі використовує Словаччина.

ППО використовуватимуть військові Нідерландів та Німеччини. Системи спочатку розгорнуть в аеропорту Сляч в центральній Словаччині. 

Також, як повідомив Надь, тривають консультації щодо подальших районів розгортання.

Раніше

Словаччина висловила готовність передати Україні С-300, але якщо отримає щось натомість. Це один з видів озброєнь, на рівні з МіГ-29, які Україна поки що безуспішно просить у своїх західних союзників.

Серед країн НАТО системи С-300 є у Словаччині та Болгарії. Братислава та Софія начебто не проти їх віддати, але хочуть отримати якусь заміну цій зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу