shmyhal-zustrivsia-z-misiieiu-mvf-u-kyievi-obhovoryly-finansuvannia-ukrainy-ta-konfiskatsiiu-zamorozhenykh-aktyviv-rf

Шмигаль зустрівся з місією МВФ у Києві: обговорили фінансування України та конфіскацію заморожених активів рф

 • 24250 переглядiв

Прем'єр-міністр України подякував МВФ за схвалення другого перегляду програми допомоги Україні у розмірі $15,6 млрд та обговорив подальшу економічну співпрацю.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з командою Міжнародного валютного фонду на чолі з Умою Рамакрішнан. Про це глава українського уряду розповів у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Деталі 

Зокрема, прем'єр-міністр України подякував партнерам за успішний другий перегляд програми EFF на 15,6 млрд доларів.

Обговорили впровадження реформ та фінансування України на цей рік. Уряд наполегливо працює з партнерами у цьому напрямку. Маємо позитивне рішення щодо Ukraine Facility на 50 млрд євро, підтримку країн G7 

- резюмував Шмигаль.

Також глава українського уряду відзначив  ефективність роботи українського зернового коридору та його позитивний вплив на економіку

Під час перемови сторони окреслили точки зростання ВВП, серед яких розвиток оборонно-промислового комплексу. За словами Шмигаля, Україна має значний потенціал.

Розповів про роботу в напрямку конфіскації заморожених російських активів. Розраховуємо спільно з партнерами цього року напрацювати механізм, який дозволить спрямувати ці активи для відновлення нашої країни 

- додав прем'єр-міністр України

Україна готує для МВФ план дій для збереження фінансування у разі призупинення допомоги США - Bloomberg09.02.24, 14:00

Доповнення

Глава українського уряду підкреслив, що МВФ — один із найбільших фінансових партнерів нашої Києва.

Загалом за 2022-2023 роки Фонд надав Україні понад 7 млрд доларів США. Цього року Україна очікує від МВФ 5,4 млрд доларів.

Системно працюємо для забезпечення макроекономічної стабільності

- підсумував Шмигаль.

Нагадаємо

Сьогодні, 12 лютого, місія МВФ прибула до Києва, щоб обговорити з українською владою та партнерами економічні виклики та пріоритети для посилення спроможності України.

Популярні

Новини по темі