shmyhal-pro-dostup-do-koshtiv-u-mezhakh-prohramy-ukraine-facility-maiemo-yaknaishvydshe-sformuvaty-yedynyi-spysok-proiektiv

Шмигаль про доступ до коштів у межах програми Ukraine Facility: маємо якнайшвидше сформувати єдиний список проєктів

 • 33672 переглядiв

Шмигаль провів перше засідання Керівної ради з питань координації діяльності центральних органів виконавчої влади для підтримки участі України у Багатосторонній координаційній платформі донорів. За його словами, країні вже відкритий доступ до фінансування в межах програми ЄС Ukraine Facility, тож маємо якнайшвидше сформувати єдиний список проєктів.

Україні вже відкритий доступ до фінансування в межах програми ЄС Ukraine Facility. Маємо якнайшвидше сформувати єдиний список проєктів. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

Шмигаль провів перше засідання Керівної ради з питань координації діяльності центральних органів виконавчої влади для підтримки участі України у Багатосторонній координаційній платформі донорів.

До Керівної ради увійшли Мінфін, Мінекономіки, Мін’юст, Мінінфраструктури, представники України у Світовому банку, МВФ, ЄБРР.

За словами прем'єра, "наше завдання — скоординувати потреби, розподілити обов'язки та поставити цілі до кінця року".

Україна та ЄС підписали угоду про грантову підтримку на 5,27 млрд євро в межах Ukraine Facility09.07.24, 14:53

"Дав завдання міністерствам проаналізувати, які напрямки потребують додаткового фінансування: держбюджет, проєкти швидкого відновлення (насамперед енергетика), проєкти підтримки економіки й приватного сектора.

Україні вже відкритий доступ до фінансування в межах програми ЄС Ukraine Facility. Маємо якнайшвидше сформувати єдиний список проєктів, які готові до залучення інвестицій", - повідомив Шмигаль.

Україна отримала від ЄС 1,9 млрд євро безумовного фінансування у межах Ukraine Facility27.06.24, 13:13

Крім того, за його словами, до кінця року міністерства також повинні розробити цифрове рішення, аби у режимі реального часу бачити перелік усієї допомоги на підтримку пріоритетних секторів.

"Завдання й відповідальні визначені. Продовжуємо нашу роботу для сильної України, стабільної економіки та нашої спільної перемоги", - резюмував Шмигаль.

НБУ та Мінфін разом із партнерами з Єврокомісії підписали Кредитну угоду до Ukraine Facility24.06.24, 19:28

Популярні

Новини по темі

Як допомогти тваринам у спеку: поради від кінологів

 • 30301 переглядiв