shengen-bilshe-ne-pratsyuye-prezident-rumuniyi-zauvazhiv-scho-bagato-krayin-zakrili-svoyi-kordoni

Шенген "більше не працює": президент Румунії зауважив, що багато країн закрили свої кордони

 • 111744 переглядiв

Цитата

«Реальність така, що Шенгенська зона більше не працює і майже не існує, тому що багато держав закрили свої кордони. (…) Ми хочемо укласти угоду, яка більше не працює. Це питання, яке ми маємо поставити собі», – сказав Клаус Йоганніс.

Але він запевнив, що Румунія продовжить обговорення з державами-членами ЄС, щоб розблокувати приєднання до зони вільного пересування.

«Ми продовжуємо дипломатичну лінію, але цей діалог стає все більш дивним в умовах, в яких Австрія щоразу каже, що вона не має нічого проти Румунії чи Болгарії, але виступає проти розширення Шенгенської зони, в умовах, у яких вона на тому ж засіданні схвалила приєднання Хорватії. Тож аргументи принаймні прозорі», – пояснив президент Румунії.

Щодо можливості судового позову проти Австрії, Йоганніс сказав, що «це дуже складна юридична справа. Ми не змогли знайти двох юристів, які б поділяли однакову думку з цього приводу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри манцпуляції "недружніх країн": Стефанішина заявила, що Україна може розпочати переговори про вступ у ЄС вже у грудні

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    FAVBET підтримує розвиток жіночого спорту

     • 122991 переглядiв

    Жертвами війни рф проти України стали вже 510 дітей

     • 55184 переглядiв

    Україна 29 жовтня перейде на зимовий час

     • 737923 переглядiв