shcho-robyty-pry-soniachnykh-opikakh-u-moz-daly-porady

Що робити при сонячних опіках: у МОЗ дали поради

 • 20963 переглядiв

Міністерство охорони здоров'я надало поради, що робити, якщо сонячного опіку не вдалося уникнути.

Сонячних опіків може зазнати будь-яка частина тіла – навіть мочки вух, губи і шкіра голови. В міністерстві охорони здоров'я дали поради, що робити, якщо опіку тіла уникнути не вдалося, пише УНН.

Деталі

"Літо – пора найбільшої активності сонця. Тож навіть якщо ви проводите спекотний сезон у місті, не забувайте захищати шкіру від негативного впливу сонячних променів.

Це важливо, адже вони можуть призвести до довготривалих негативних наслідків: передчасного старіння та підвищення ризику раку шкіри. Не забувайте також, що опіків може зазнати будь-яка частина тіла – навіть мочки вух, губи і шкіра голови", - повідомляють в МОЗ.

В міністерстві дали поради, що робити, якщо опіку уникнути не вдалося:

  • першочергово - сховайтеся в тінь або приміщення, щоб запобігти подальшому впливу сонця;
  • періодично приймайте прохолодний душ або ванну - це допоможе охолодити шкіру. Не використовуйте мило, воно сприяє ще більшій сухості шкіри. Прикладайте до уражених ділянок прохолодні вологі рушники на 10-15 хвилин кілька разів на день;
  • не використовуйте жирні креми та лосьйони, а також засоби на основі спирту;зволожуйте шкіру кремами, які містять алое вера, щоб заспокоїти шкіру;якщо місце опіку болить - прийміть ібупрофен або парацетамол;
  • пийте більше води;якщо на шкірі зʼявилися пухирі, дайте їм загоїтися. Не здирайте їх, щоб уникнути інфекції. Якщо пухир лопнув, обробіть його антисептиком і накладіть стерильну повʼязку;уникайте тісного одягу, який може тертися об уражену шкіру.

Якщо ж у вас з'явилися пухирі на обличчі, руках чи статевих органах, якщо місце опіку сильно набрякло, ви маєте головний біль, нудоту, запаморочення або ознаки інфекції (гній, сильний біль, почервоніння навколо пухирів) - негайно зверніться до лікаря,

- наголосили в МОЗ.

Нагадаємо

Після настання тепла, люди більше проводять часу на вулиці, а відтак підвищується ризик зараження правцем. В міністерстві охорони здоров'я нагадали про це небезпечне захворювання та розповіли, як захиститися від нього.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Що робити при сонячних опіках: у МОЗ дали поради

     • 20963 переглядiв