shche-10-ukrainskykh-ditei-vdalosia-povernuty-dodomu-op

Ще 10 українських дітей вдалося повернути додому - ОП

 • 14135 переглядiв

На підконтрольні Україні території вдалося повернути ще 10 українських дітей. Двоє з них були вихованцями "Олешківського дитячого будинку-інтернату" на Херсонщині. Про це повідомив глава ОП Андрій Єрмак, передає УНН.

"Ще 10 наших дітей повертаються додому у рамках ініціативи Президента України Bring Kids Back UA.

Вік дітей – від 13 до 17 років. Серед повернутих – двоє дітей, що були вихованцями "Олешківського дитячого будинку-інтернату" на Херсонщині. Заклад був депортований окупаційною владою до росії. Ці діти з інвалідністю піддавалися множинним переміщенням до того, як опинилися на території нині окупованого Скадовська, звідки вже їх чекала довга дорога додому", - повідомив Єрмак.

За словами глави ОП, завдяки посередництву Держави Катар діти змогли повернутися до рідних на підконтрольні Україні території та наразі отримують всю необхідну допомогу для їх реабілітації. Кожна дитина повернулась до своєї сім’ї.

Єрмак також подякував партнерам за їхню стійку підтримку у поверненні наших маленьких українців додому та колегам з Офісу та команді Омбудсмана України за злагоджену роботу.

"Задача від Президента - повернути кожну депортовану дитину додому", - резюмував він.

Повернення всіх українських дітей та полонених можливе лише після звільнення окупованих територій - Лубінець14.09.24, 13:40

Популярні

Новини по темі

Ще 10 українських дітей вдалося повернути додому - ОП

 • 14135 переглядiв