senatori-vid-respublikanskoyi-partiyi-zaklikali-baydena-nadati-ukrayini-raketi-velikoyi-dalnosti

Сенатори від Республіканської партії закликали Байдена надати Україні ракети великої дальності

 • 216913 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Четверо високопоставлених республіканців у Сенаті США закликали президента Джо Байдена надати Україні ракети великої дальності, щоб допомогти її у контрнаступі проти Росії. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

У зв’язку з тим, що наступного тижня Байден має прийняти президента України Володимира Зеленського в Білому домі , постало питання про надання ракетних систем ATACMS, про які Україна давно просила.

Цитата

«Україна значно знизила бойову потужність Росії, і їй потрібна лише невелика частина наших запасів ATACMS», — заявили сенатори Том Коттон , Роджер Вікер , Сьюзан Коллінз і Ліндсі Грем у листі від суботи.

Хоча очікується, що під час візиту Зеленського до Вашингтона буде оголошено про додаткові поставки зброї, ATAMCS у списку немає, за словами представника адміністрації США.

Сенатори заявили, що українська армія «досягнула певних проривів» і надання ATACM від Lockheed Martin Corp. «збільшить вірогідність успіху в її поточному контрнаступі та наступних операціях».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллі: надання США ракет ATACMS Україні - спірна тема, вона ще обговорюється

Відомо, що США надали Україні близько 44 мільярдів доларів на безпекову допомогу після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення до свого сусіда в лютому 2022 року.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі пролунав вибух

     • 6583990 переглядiв

    Сили оборони розширюють прорив під Роботиним - ISW

     • 441985 переглядiв

    Над Кримом нібито збили 6 безпілотників

     • 252254 переглядiв