schob-viyikhati-z-okupovanikh-teritoriyi-ukrayintsi-platyat-pereviznikam-blizko-400-dol-vereschuk

Щоб виїхати з окупованих територій, українці платять перевізникам близько 400 дол. - Верещук

 • 1214516 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Українці платять перевізникам близько 400 доларів, щоб виїхати з тимчасово окупованих росією територій (ТОТ). Водночас держава забезпечує безкоштовні перевезення тим, хто хоче повернутися на підконтрольні Україні території, розповіла віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

"Люди на території росії, і на території ТОТ домовляються заздалегідь і перевізники беруть з них гроші. Ми намагаємося допомогти, але так складається, що люди платять, і великі гроші. Деколи 350-400 доларів коштує на одну людину переїхати... Ми намагаємося дати інформацію щодо безкоштовного перевезення, але це все дуже складно", - сказала вона.

Деталі

Вона зауважила, що наразі "практично єдиний" маршрут, яким можна потрапити в Україну, йде через Сумську область.

"Є ще на білоруському напрямку, але там теж небезпечно, бо росія і білорусь це два сателіти. І ми розуміємо, що переміщення наших людей через білоруську аудиторію це теж небезпека. Отже, немає безпечних маршрутів, але люди їдуть щодня", - сказала міністр.

За її словами, протягом вчора, 31 серпня, майже 200 осіб приїхали з ТОТ. Верещук поінформувала, що держава забезпечує переселенців прихистком та харчуванням.

"До прикладу, якщо вони хочуть їхати на Харківський напрямок, їх безкоштовно везуть на Харків, якщо на Київський напрямок - безкоштовно щодня о 6:47 з Сум відправляється потяг, де є безкоштовні місця в евакуаційних вагонах. Вони приїжджають у Київ, якщо їм не має де жити, їх зустрічає щодня працівники нашої Київської ОВА", - резюмувала вона.

Нагадаємо

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України затвердило зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або які тимчасово окуповані.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Світоліна обіграла росіянку на шляху до третього кола US Open

     • 590289 переглядiв

    Ракетний удар рф по Вінниччині: в ОВА повідомили про наслідки

     • 3784763 переглядiв