sbu-ta-pravookhorontsi-yes-perekrili-masshtabniy-kanal-kontrabandi-narkotikiv-z-iranu-do-yevrosoyuzu

СБУ та правоохоронці ЄС перекрили масштабний канал контрабанди наркотиків з Ірану до Євросоюзу

 • 333526 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Служба безпеки України спільно з правоохоронними органами Румунії і Німеччини провели спецоперацію із ліквідації масштабного каналу контрабанди героїну з Ірану до Євросоюзу, повідомляє СБУ, передає УНН.

Цитата

"Спецоперація почалася ще у вересні 2022 року, коли СБУ та Національна поліція України затримали в Одесі двох іноземних наркокур’єрів. Вони намагалися транзитом через Україну переправити до Західної Європи майже 186 кг іранського героїну", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Для маскування, як повідомляється, підозрювані ховали товар у коробках з подвійним дном, у яких перевозили 16 тонн фініків. За цінами чорного ринку, вартість вилученої «партії» наркотиків сягала 11 млн доларів.

Правоохоронцями було встановлено, що двоє затриманих входять до складу потужного транснаціонального наркоугруповання. І щоб викрити його організатора, який проживав в одній із країн ЄС, було проведено додаткові оперативні та слідчі дії у взаємодії з європейськими партнерами.

Це дозволило встановити місцезнаходження головного фігуранта, задокументувати його злочинні дії і затримати.

За даними слідства, зловмисник розробив маршрут переправлення наркотиків морським шляхом через Одеський порт, а після його блокади у зв’язку із агресією рф - використовував порти Румунії і переміщував вантаж в Україну суходолом.

Наразі в Румунії триває розслідування щодо затриманого організатора наркоугруповання.

Двом «кур'єрам», яких затримали в Україні, слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів в особливо великих розмірах).

Суд обрав їм запобіжні заходи - тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірландії конфіскували найбільшу в історії партію наркотиків на суму понад 165 мільйонів доларі

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Опалювальний сезон в Києві: до тепла підключили 67 будівель

     • 440596 переглядiв