roztrata-byudzhetnikh-koshtiv-odrazu-u-chotirokh-regionakh-ukrayini-pidozri-otrimali-chinovniki-ta-yikh-spilniki

Розтрата бюджетних коштів: одразу у чотирьох регіонах України підозри отримали чиновники та їх спільники

 • 187677 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У Вінницькій, Дніпропетровській, Львівський та Чернівецькій областях правоохоронці виявили масштабні махінації з бюджетними коштами. У результаті чого, підозри отримали чиновники та їх спільники, повідомляє МВС України, передає УНН.

Деталі

Вінницька область. Підприємці-субпідрядники заволоділи 1,8 млн грн місцевого бюджету, завищивши вартість опор зовнішнього освітлення.

Дніпропетровська область. Серед підозрюваних – заступниця мера Дніпра – начальниця департаменту та підрядник. Під час ремонту даху школи підрядник вказав у кошторисі вартість на будматеріали, які у 2 рази перевищують ринкові, а чиновниця його підписала. Сума збитків – майже 1 млн грн.

У межах кримінального провадження, щодо реконструкції та благоустрію об’єктів інфраструктури міста Дніпро, провели 18 обшуків.

Особи, які причетні до цієї «схеми», маючи зв’язки з чиновниками міської ради, залучили до виконання робіт підконтрольні підприємства.

Львівська область. Викрито факти протиправної діяльності службових осіб Львівського іподрому, який вивели з державної власності, а згодом зареєстрували як приватну.

Чернівецька область. Група осіб розтратила кошти з бюджету, які виділялися на берегоукріплення річки Черемош у с. Банилів Вижницького району.

Загалом у рамках вищезазначених кримінальних провадженнях оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, слідчі обласних підрозділів поліції та співробітники прокуратури провели понад 35 санкціонованих обшуків у фігурантів та причетних до «схем» осіб. За їх результатами шість осіб отримали підозри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У розтраті 4,5 млн гривень підозрюють директора столичного пологового будинку

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський: "Знаю, де ми збираємось прорвати − і потужно"

     • 250436 переглядiв

    В Умані завершилися заходи з нагоди святкування Рош га-Шана

     • 303141 переглядiв

    Уряд звільнив шістьох заступників міністра оборони

     • 532192 переглядiв