ukenru
rozshifrovka-chornikh-skrinok-zbitogo-v-irani-litaka-mau-proyde-v-ukrayini

Розшифровка "чорних скриньок" збитого в Ірані літака МАУ пройде в Україні

 • 16332 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Робота по розшифровці бортових самописців збитого в Ірані 8 січня літака МАУ буде вестися на території України. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці в Twitter французького Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації, інформує УНН.

"Наше бюро підтверджує участь в технічній роботі з розшифровки чорних ящиків. Ця робота пройде в Україні", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що будь-які питання щодо часу та прогресу розслідування - це відповідальність іранської сторони.

Раніше Зеленський з Макроном домовилися про залучення Франції до розшифровки "чорних скриньок". Повідомлялося, що одну з "чорних скриньок" зі збитого літака МАУ можуть відправити до Франції.

Як повідомлялося раніше в УНН, у МАУ пояснили, чому збитий Іраном український літак затримався в аеропорту Тегерана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МАУ розповіли, чому авіакомпанія здійснювала польоти до Тегерану.

Нагадаємо, літак МАУ зазнав аварії неподалік від столиці Ірану міста Тегеран, незабаром після вильоту, рано вранці 8 січня.

На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану та Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України. Всі загинули.

У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий військової ракетою.

Нагадаємо, раніше Іран заперечував, що авіалайнер МАУ, який зазнав катастрофи під Тегераном, був збитий ракетою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МАУ відреагували на визнання Іраном провини в катастрофі літака.

Іран запросив представників компанії Boeing взяти участь в розслідуванні причин аварії під Тегераном пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України".

Раніше офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві звернувся до Канади і низки інших країн з проханням поділитися даними про катастрофу літака МАУ.

"Ми звертаємося до прем'єр-міністра Канади і будь-якого іншого уряду, у якого є інформація про катастрофу, щоб передати її слідчому комітету в Ірані", - сказав Мусаві.

Варто зазначити, що ЗМІ повідомили про те, що український авіалайнер, що розбився в середу в Тегерані, могли помилково збити іранські зенітні ракетні системи (ЗРС).

Крім того, пізніше прем'єр Канади Джастін Трюдо відкрито заявив, що літак МАУ в Ірані був збитий іранськими силами ППО.

Як повідомляв УНН, в четвер увечері The New York Times показав відео з ракетою, яка нібито збила український літак над Іраном.

Також, у компанії "Міжнародні авіалінії України" не сумнівалися в тому, що провини екіпажу літака, що зазнав катастрофи в Ірані, немає. 

Accident @Boeing #737 UR-PSR @fly_uia on 08/01/20 / @BEA_Aero confirms it will attend the CVR & FDR technical work that will be done in #Ukraine / Any communication on the timeline & investigation progress is the responsibility of Iran’s AAIB authorities.

— BEA (@BEA_Aero) 11 січня 2020 р.

Українські Національні Новини

Суспільство