rosiyani-pereveli-korabli-chornomorskogo-flotu-z-okupovanogo-krimu-do-novorosiyska-isw

росіяни перевели кораблі Чорноморського флоту з окупованого Криму до Новоросійська – ISW

 • 450631 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. російські військові перевели щонайменше 10 суден Чорноморського флоту з тимчасово окупованого Криму до Новоросійська у Краснодарському краї рф. Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни, передає УНН.

Деталі

Як зазначають аналітики Інституту, ймовірно, росіяни намагаються захистити судна від майбутніх українських ударів по російських активах в окупованому Криму.

Супутникові знімки від 1 і 3 жовтня показують, що російські війська перекинули щонайменше 10 суден із Севастополя до Новоросійська. Йдеться про фрегати "Адмірал Макаров" і "Адмірал Ессен", три дизельні підводні човни, п'ять десантних кораблів і кілька малих ракетних кораблів.

На супутникових знімках від 2 жовтня видно, що в Севастополі залишилися чотири російські десантні кораблі та один підводний човен класу "Кіло". До того ж патрульний корабель проекту 22160, як повідомляється, вперше прибув у порт Феодосії. Аналітики вважають, що російські війська переміщують судна глибше в російський тил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов про атаки на російські кораблі: "наше завдання, щоб весь флот, відповідальний за обстріли, пішов на дно"

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Авіація Сил оборони завдала 13 ударів по ворогу - Генштаб

     • 401234 переглядiв

    Окупанти обстрілюють прибережні райони Херсона

     • 669267 переглядiв

    В Україні стартував «Місяць кібербезпеки»

     • 653168 переглядiв