rosiya-ne-mozhe-otrimati-dolari-navit-za-prodazh-nafti-radnik-prezidenta-z-ekonomichnikh-pitan

росія не може отримати долари навіть за продаж нафти – радник президента з економічних питань

 • 2671032 переглядiв

КИЇВ.20 серпня. УНН. Головна проблема росії у тому, що вона не отримує долари навіть за продаж нафти, тому курс рубля падає, а економіка рф слабшає. Про це в ефірі телемарафону розповів радник президента України з економічних питань Олег Устенко, передає УНН.

Цитата

"За нафту, яку росія продає через тіньовий флот Індії чи Китаю, вони отримують рупії чи юані. І що ти можеш зробити з рупіями чи з юанями, коли 40 мільярдів доларів зависло з боку російських продавців на території Індії в рупіях. Їм говорять: беріть рупії і купляйте в нас, що хочете купити. Це точно не те, щоб вони (росія – ред.) хотіли і валютний запас для них закінчений", – пояснив радник Президента з економічних питань Олег Устенко.

Деталі

Устенко уточнив, що золотовалютний запас росії, який у них є, не буде поповнюватися. Тому росія має суттєві проблеми щодо надходження експортних доларів. До того ж всі розуміють, що зараз не потрібно заводити валюту на територію росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУряди України та Румунії обговорили конфіскацію російських активів - Шмигаль

Контекст 

Цьогоріч курс рубля знизився приблизно на 20% до долара США.

Reuters повідомляло, що для експорту зерна, нафти та нафтопродуктів, росія змушена дедалі більше покладатися на "тіньовий флот". 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Посол США в Україні відреагувала на обстріл Чернігова

     • 948487 переглядiв

    Обстріл Чернігова: кількість постраждалих зросла

     • 4660995 переглядiв