ridni-polonenykh-otrymuvatymut-spovishchennia-u-dii-fedorov

Рідні полонених отримуватимуть сповіщення у "Дії" - Федоров

 • 58220 переглядiв

Координаційний штаб буде відправляти повідомлення через додаток "Дія" сім'ям полонених і зниклих безвісти осіб, щоб захистити їх від шахрайства і дезінформації, пов'язаних з перебуванням їхніх рідних в полоні у росії.

Координаційний штаб надсилатиме сповіщення через "Дію" родинам полонених та зниклих безвісти, повідомив у понеділок віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише УНН.

Родини військовополонених і цивільних, яких росія утримує в полоні, а також сім’ї зниклих безвісти - вразливі. Часто цим користуються росіяни та надсилають компрометуючі повідомлення, де просять гроші в обмін на "звільнення з полону". Або спамери спекулюють на цій темі, прикріпляють лінк, а потім викрадають дані людини. Щоб захистити родини від цього безладу, відтепер усі сповіщення з кабінету з Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими будуть у "Дії"

- написав Федоров у Telegram.

Він пояснив, як це буде на ділі. "Коли людина зникає, рідні залишають заяву в особистому кабінеті на сайту Координаційного штабу. У "Дію" надійдуть сповіщення з цього кабінету", - вказав голова Мінцифри і зазначив, що повідомлятиметься про те, що:

  • заяву підтвердили; 
  • до справи додали інформацію; 
  • людину звільнили з полону.

"Якщо людина вважалась зниклою безвісти, а потім вдалося підтвердити, що вона в полоні, - також буде сповіщення в "Дії", - зазначив Федоров.

У Мінцифри уточнили, що запускають push-сповіщення в "Дії" для сімей зниклих безвісти осіб, військових та цивільних полонених, тоді як раніше інформування відбувалося через смс. 

В Україні понад 50 тис. людей вважаються зниклими безвісти - Нацполіція28.03.24, 20:25

Популярні

Новини по темі

Рідні полонених отримуватимуть сповіщення у "Дії" - Федоров

 • 58220 переглядiв