rf-aktivno-naroschuye-virobnichi-potuzhnosti-na-svoyikh-viyskovikh-zavodakh-suputnikovi-znimki

рф активно нарощує виробничі потужності на своїх військових заводах: супутникові знімки

 • 98921 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Аналіз супутникових знімків вказує на те, що росія активно нарощує виробничі потужності на своїх військових заводах. Мова йде про підприємства, які виробляють та ремонтують тактичні і стратегічні літаки, бойові вертольоти, а також збирають військові дрони та керовані боєприпаси. Супутник зафіксував розбудову низки підприємств військового і подвійного призначення, появу нових ангарів та цехів, передає УНН із посиланням на «Схеми».

Цитата

«Схеми» за допомогою супутникових знімків виявили помітні зміни на територіях російських підприємств, які виробляють та ремонтують тактичні і стратегічні літаки, бойові вертольоти, а також збирають військові дрони та керовані боєприпаси», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Так, наводиться декілька прикладів, які були помічені:

• Казанський авіаційний завод

На цьому заводі зі структури державної корпорації «Ростех» будують та ремонтують стратегічні бомбардувальники, наприклад, Ту-22м3 та Ту-160, з яких Росія запускає ракети по Україні.

Ще у 2018-му на території почали зводити новий великий ангар, але у 2022-му будівництво прискорилось – і вже цьогоріч його майже добудували. На думку військових експертів, у цьому цеху також можуть ремонтувати та модернізувати стратегічні бомбардувальники.

• Іркутський авіаційний завод

Профіль цього підприємства – ремонт та виробництво винищувачів Су-30 всіх модифікацій.

У період з 2019-го по 2021 рік на території заводу з’явився ангар з виходом на авіасмугу, а вже в цьому році закінчується будівництво іншого, схожого об’єкту. Такі приміщення, на думку авіаексперта Храпчинського, можуть використовувати для ремонту цивільних бортів типу Sukhoi Superjet та винищувачів типу Су-30.

• Дубнянський машинобудівний завод та «Кронштадт»

На території підприємства у місті Дубна Московської області, зокрема, знаходиться Машинобудівне конструкторське бюро «Радуга», яке виробляє такі ракети, як Х-22, Х-55, Х-101.

У 2021 році тут почали зводити велику будівлю, а добудували вже у цьому році. Це – новий приватний завод з виробництва російських БПЛА, який належить компанії «Кронштадт» (фірма пов’язана з холдингом «АФК-Система» російського олігарха Євтушенкова). Профіль підприємства – випуск військових дронів під брендом «Оріон», «Геліос» та інших, з різними модифікаціями – від розвідувальних до ударних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф перевищила довоєнний рівень виробництва ракет – ЗМІ

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    29 нардепів подали заяву до поліції на Арестовича

     • 180774 переглядiв

    До москви прибула делегація ХАМАС – росЗМІ

     • 158656 переглядiв