ukenru
reuters-schonaymenshe-pyat-osib-ubito-na-tli-khaosu-v-aeroportu-kabula

Reuters: щонайменше п'ять осіб убито на тлі хаосу в аеропорту Кабула

 • 23756 переглядiв

КИЇВ. 16 авуста. УНН. Щонайменше п'ять осіб було вбито в аеропорту Кабула, в той час як сотні людей намагаються силою пробратися в літаки, що вилітають з афганської столиці. Про це повідомили агентству Reuters очевидці на місці подій, передає УНН.

Деталі

Так, один свідок повідомив агентству, що бачив, як трупи п'яти осіб вантажать у машину. Інший свідок сказав, що не зрозуміло, чи були жертви вбиті пострілами, чи в тисняві, що виникла в аеропорту.

Американські військовослужбовці в аеропорту раніше стріляли в повітря, щоб розігнати натовп, повідомив Reuters офіційний представник США.

Доповнення

В аеропорту Кабула припинили всі комерційні рейси. Однак, на летовищі - хаос через натовпи охочих покинути країну.

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану, вони увійшли в Кабул.

Представник “Талібану” заявив, що рух чекає “мирної передачі влади” у “наступні кілька днів”.

Головою перехідного уряду Афганістану мали б призначити ексголову МВС країни Алі Ахмада Джалалі, повідомляв телеканал Al Arabiya. Однак, у неділю два представники талібів заявили агентству Reuters, що в Афганістані не буде перехідного уряду і що угруповання очікує повної передачі влади.

Тим часом, таліби вже запропонували іноземцям покинути країну. Іноземні громадяни в Кабулі повинні виїхати або встати на облік майбутніх інстанцій талібів.

США і Німеччина 15 серпня перемістили своїх громадян, у тому числі і працівників дипмісій в аеропорт Кабула. Також про це повідомила Франція. ФРН, за повідомленнями, закрила своє посольство в Кабулі. Швеція також заявляла про евакуацію своїх громадян і дипломатів, як і Чехія, Велика Британія, Італія та інші країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу