retelno-obgovorili-z-makronom-ukrayinsku-formulu-miru-zelenskiy

Ретельно обговорили з Макроном українську формулу миру - Зеленський

 • 679772 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський сказав про те, що він ретельно обговорив з Президентом Франції Емманюелем Макроном українську формулу миру. Про це Глава держави повідомив у своєму традиційному вечірньому відеозверненні, пише УНН.

Цитата

"росія повинна забратися з території України. Всієї України та всі окупанти. І кожен пункт Статуту ООН повинен запрацювати знову – жодне з російських порушень міжнародного права не можна ігнорувати.

Саме на таких принципах повернуться безпека та спокій у міжнародні відносини. Саме для цього є українська формула миру, абсолютно реалістична й цілком конкретна, її також сьогодні детально обговорили з Макроном, як і міжнародні заходи, які ми готуємо на цей рік, зокрема Вільнюський саміт НАТО", - зазначив Президент.

Деталі

Президент повідомив, що мав розмову з Макроном, яка тривала майже півтори години. Як зазначається очільники країн встигли пройтися по всіх ключових безпекових питаннях, що є на порядку денному: "це, зокрема, фронт, українські можливості рухатися, діяти, повертати свободу й справедливість людям на тих територіях, які поки що окуповані росією".

Зеленський додав, що також обговорив з Президентом Франції його візит до Китаю.

"Еммануель поінформував мене про деталі та підсумки візиту в Китай. І я дякую за чітку підтримку тих принципових речей, які обʼєднують усю нашу антивоєнну коаліцію", - сказав Президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів наради з Будановим та Малюком: обговорили підготовку активних дій

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Найгірший сценарій: ЗМІ про загострення конфлікту в Судані

     • 1014348 переглядiв

    Кеті Перрі виступить на коронаційному концерті Чарльза III

     • 1320303 переглядiв