referendum-schodo-zmin-u-konstitutsiyi-bilorusi-priznachili-na-27-lyutogo

Референдум щодо змін конституції Білорусі призначено на 27 лютого

 • 21365 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 20 січня підписав указ про проведення референдуму щодо внесення змін у конституцію. Про це повідомляє УНН із посиланням на БЕЛТА.

Деталі

Референдум відбудеться 27 лютого 2022 року. На ньому буде поставлено таке запитання: "Чи приймаєте ви зміни та доповнення конституції Республіки Білорусь?".

Як зазначили, ухвалене на референдумі рішення є обов'язковим. Воно набуде чинності за 10 днів після його офіційного опублікування.

Нагадаємо

Однією з головних змін, яку білоруси пропонують внести до конституції, — заборона обіймати пост президента країни більше ніж два рази поспіль.

Лукашенко-диктатор

Серед політичних лідерів, які називали диктатором Лукашенка були колишня канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, держсекретар США Ентоні Блінкен і глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан охарактеризував Олександра Лукашенка як "диктатора, який захопив заручників".

"Володимир Путін має мати можливість звернутися до Лукашенка, щоб той припинив мерзенну і злочинну ініціативу. Це захоплення заручників. Лукашенко звик до цього. Це він влаштовував захоплення літака, придушував населення, вкрав вибори. Це диктатор", — підкреслив раніше міністр.

Новий канцлер ФРН Олаф Шольц назвав президента Білорусі Олександра Лукашенка "диктатором", який не має легітимної підтримки серед населення власної країни.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Французький клуб зацікавився талантом ФК "Шахтар"

     • 17166 переглядiв