ukenru
radnik-trampa-pobachiv-v-peremozi-zelenskogo-shans-dlya-miru-na-donbasi

Радник Трампа побачив в перемозі Зеленського шанс для миру на Донбасі

 • 14815 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон вважає, що існують нові можливості для настання миру на Донбасі, завдяки обранню президентом України Володимира Зеленського. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку Twitter Джона Болтона.

У своєму Twitter Болтон повідомив про зустріч зі спецпредставником Державного департаменту США по Україні Куртом Волкером. "Ми обговорили ситуацію в Україні, і обидва погодилися, що обрання президентом Володимира Зеленського створює нові можливості для настання миру на Донбасі", - написав радник Дональда Трампа.

У свою чергу поліпшення ситуації на сході України Болтон назвав найважливішою умовою для поліпшення відносин між Москвою і Вашингтоном. "Але дуже важливо, щоб Росія також виконала свою частину (зобов'язань) і серйозно займалася б цим питанням", - додав він.

Нагадаємо, нова зустріч у нормандському форматі може відбутися у липні, будь-яких конкретних домовленостей з цього приводу наразі немає.

Amb Volker and I met today to discuss Ukraine negotiations and agreed that President Zelenskyy’s election creates new opportunity to push for peace in Donbas – a key step to improving U.S.-Russia relations – but it’s critical that Russia do its part and engage seriously. pic.twitter.com/oGXIFcotOM

— John Bolton (@AmbJohnBolton) 13 червня 2019 р.

Українські Національні Новини

Політика