ukenru
pyat-krayin-priyednalisya-do-prityagnennya-rosiyi-do-mizhnarodnoyi-vidpovidalnosti-genprokuror

П'ять країн приєдналися до притягнення Росії до міжнародної відповідальності - Генпрокурор

 • 120677 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. П'ять країн приєдналися до залучення Росії до міжнародної відповідальності - Словаччина, Німеччина, Польща, Естонія, Литва. Про це повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в ефірі українського телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

“У національних судах відкриті тисячі проваджень. П'ять країн — це Словаччина, Німеччина, Польща, Естонія, Литва відкрили свої власні провадження. Ми зробимо спільну слідчу групу й будемо рухатися так само єдиним юридичним фронтом для того, щоб притягнути до відповідальності...”, - повідомила Венедіктова.

Доповнення

Венедіктова повідомляла, що важливо створити міжнародну слідчу групу для ефективного розслідування злочинів РФ в Україні, до якої увійдуть прокурори з 39 країн, які вже відкрили справи через війну РФ проти України.

Додамо

Перше засідання Міжнародного кримінального суду у Гаазі у справі війни Росії проти України відбулося 7 березня.

Міністерство закордонних справ підтримало ініціативу щодо створення спеціального трибуналу для покарання керівництва Російської Федерації за її агресію проти України. Створенням трибуналу займатиметься коаліція держав, в той час, як Україна збиратиме докази злочинів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП