ukenru
provokuyut-novu-diplomatichnu-krizu-u-rf-gostro-vidreaguvali-na-zaklik-chekhiyi-do-yes-vislati-rosiyskikh-diplomativ

Провокують нову дипломатичну кризу: у РФ гостро відреагували на заклик Чехії до ЄС вислати російських дипломатів

 • 18057 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Чехія, звертаючись до країн Європейського союзу з проханням вислати російських дипломатів, провокує ЄС на новий дипломатичну кризу у відносинах в Росією. Про це глава комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький написав на своїй сторінці в Twitter, передає УНН.

Цитата

“Чехія провокує ЄС на нову дипломатичну кризу у відносинах з Росією. Демарш на порожньому місці на знак солідарності з черговим „highly likely“-шоу стане ще одним кроком до згортання діалогу з Москвою. Сподіваюся, в Брюсселі це усвідомлюють”, — зазначив депутат.

Додамо

“Highly likely” (“з високою ймовірністю”. — ред) — фраза, часто використовувана зарубіжними політиками для оцінки причетності Росії до будь-яких порушень.

Раніше

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш попросив країни Європейського союзу вислати "хоча б по одному" російському дипломату в знак солідарності з Прагою.

Конфлікт між Чехією та Росією

17 квітня влада Чехії заявила, що Москва причетна до вибухів на складах боєприпасів в Врбетіце в 2014 році, де загинули двоє людей, і вислала 18 російських дипломатів, яких назвали співробітниками російських спецслужб.

МЗС РФ висловив Празі рішучий протест і також оголосив 20 співробітників посольства Чехії в Москві персонами нон грата.

На тлі цього дипломатичного скандалу чеська влада звернулася з проханнями до партнерів по ЄС і НАТО проявити солідарність.

Так, 22 і 23 квітня про підтримку Чехії заявили Словаччина, Литва, Латвія і Естонія.

Словаччина вислала трьох російських дипломатів, Латвія і Естонія по одному, Литва - двох.

28 квітня МЗС РФ повідомило про висилку в якості заходів трьох співробітників посольства Словаччини, двох дипломатів Литви і по одному представнику посольств Латвії та Естонії.

Українські Національні Новини

Новини Світу