prokremlivskogo-eksperta-z-telekanaliv-medvedchuka-shpira-zasudili-do-10-rokiv-uvyaznennya

Прокремлівського "експерта" з телеканалів Медведчука Шпіра засудили до 10 років ув'язнення

 • 1012992 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Служба безпеки України повідомила, що до 10 років позбавлення волі засуджено "експерта" з телеканалів Медведчука, прокремлівського пропагандиста з Івано-Франківська Михайла Шпіра. Зокрема, він схвалював російську агресію, агітував до фізичної розправи над українськими бійцями та закликав до "демонтажу" України, передає УНН

Цитата

"На основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки України, вдалося засудити прокремлівського пропагандиста Михайла Шпіра. Зловмисник вихваляв агресивну політику військово-політичного керівництва росії та виправдовував тимчасову окупацію нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Деталі

За даними СБУ, Шпір також агітував до фізичної розправи над українськими військовими і дискредитував одну із релігійних конфесій в Україні. Зазначається, що до початку повномасштабного вторгнення чоловік регулярно виступав в ефірах "медіахолдингу Медведчука" та позиціонував себе як "експерт".

Повідомляється, що пропагандист ще у 2020 році втік до москви, а після початку повномасштабного вторгнення рф був одним із перших пропагандистів кремля, який підтримав дії російських окупантів. Його визнали винним за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками;
  • виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

За матеріалами СБУ, суд призначив Шпіру 10 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна. Строк відбуття покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

Нагадаємо

СБУ повідомили про підозру двом одеситам, які створювали фейки про мобілізацію та Києво-Печерську лавру на замовлення російського телебачення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ПриватБанк відновлює прийом валюти в терміналах

     • 1259185 переглядiв

    Що подарувати малечі: ТОП найпопулярніших товарів для дітей

     • 930521 переглядiв

    Велика пресконференція та автограф-сесія Monte

     • 870484 переглядiв