prodavav-rechovi-dokazi-eksprokuroru-susu-pomyakshili-virok

Продавав речові докази: експрокурору Сусу пом'якшили вирок

 • 370213 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Апеляційна палата ВАКС пом'якшила вирок з 9 років до 7 років позбавлення волі колишньому заступнику начальника Департаменту Генеральної прокуратури Дмитру Сусу, який продавав речові докази у кримінальних провадженнях, передає УНН із посиланням на САП.

Деталі

Суд змінив вирок в частині визнання колишнього заступника Департаменту Генеральної прокуратури Суса винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, а саме щодо заволодіння ним частини накопичувальних дисків, з причин не встановлення достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливостей їх отримати.

Таким чином суд апеляційної інстанції пом’якшив вирок Суса, присудивши 7 років позбавлення волі замість 9 з позбавленням права обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на три роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

Ухвала Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена до Верховного суду.

Додатково

За даними слідства, Сус, перебуваючи на посаді заступника керівника департаменту ГПУ, впродовж 2016 року систематично привласнював чуже майно, а також продавав речові докази у кримінальному провадженні стороннім. За даними відомства, Сус також не вніс до своєї електронної декларації про доходи інформацію про користування позашляховиком Audi Q7 у 2015 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівнику столичної «Школи спорту» повідомили про підозру за розтрату мільйона на ремонті

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Продавав речові докази: експрокурору Сусу пом'якшили вирок

     • 370213 переглядiв

    На потреби оборони НБУ у серпні перерахував понад мільярд грн

     • 413087 переглядiв