prezidenta-yevrokomisiyi-vidpovila-na-zvinuvachennya-v-uperedzhenosti-schodo-konfliktu-mizh-izrayilem-ta-khamas

Президентка Єврокомісії відповіла на звинувачення в упередженості щодо конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС

 • 120018 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у відповідь на звинувачення співробітників ЄК в упередженості щодо конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС, наголосила, що ЄС працює заради безпеки громадян "усіх віросповідань і національностей". Про це ідеться у внутрішній службовій записці, що потрапила в розпорядження Euractiv, пише УНН.

Деталі

Фон дер Ляєн прямо не посилається на отриманий нею лист зі скаргою від співробітників, але заявляє, що хотіла б "подякувати колегам, які поділилися своїми думками й почуттями у зв'язку з цими дуже складними й емоційними подіями".

"Трагічні події, що розгортаються на Близькому Сході, викликають глибоку стурбованість і сум у всіх нас. (...) Водночас ми сумуємо за загибеллю всіх невинних людей у цьому конфлікті - представників усіх конфесій і національностей", - написала вона.

Фон дер Ляєн також заявила, що вона "готова взяти участь в обговоренні та вислухати пропозиції (співробітників ЄС-ред.)".

"Від самого початку цієї кризи ми цілодобово працюємо над тим, щоб полегшити страждання всіх, хто постраждав від невибіркових терористичних атак", - додається у службовій записці.

Фон дер Ляєн зазначила, що ЄС працює разом із міжнародним співтовариством, щоб забезпечити дотримання міжнародного гуманітарного права". За її словами, ЄС "подвоює зусилля з надання екстреної гуманітарної допомоги цивільному населенню, яке постраждало від цієї війни".

Мета - "сприяти встановленню стабільності та міцного миру в регіоні на основі рішення про дві держави, підтвердженого нещодавно Європейською Радою".

Нагадаємо

19 жовтня Урсула фон дер Ляєн під час виступу у Вашингтоні поставила права Ізраїлю на самооборону на перше місце та не пригадала рішення про створення двох держав. Після чого близько 800 співробітників Європейської комісії підписали публічного листа в знак протесту проти того, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн демонструє нібито упередженість щодо конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС та прихильність Ізраїлю.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У москві евакуювали Київський вокзал: що відомо

     • 342981 переглядiв

    До сектора Газа доставили четверту партію допомоги - ЗМІ

     • 100609 переглядiв

    У Польщі після скандальної оргії єпископ йде у відставку

     • 155948 переглядiв