ukenru
prezident-poobitsyav-do-4-veresnya-podati-u-radu-zmini-do-konstitutsiyi-schodo-chlenstva-v-yes-i-nato

Президент пообіцяв до 4 вересня подати у Раду зміни до Конституції щодо членства в ЄС і НАТО

 • 11725 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. До відкриття осінньої сесії ВР, яка запланована на 4 вересня, буде зареєстрований законопроект про закріплення в Конституції України прагнень до вступу в ЄС та НАТО. Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко під час участі у святкуванні 27-ої річниці Незалежності України на Хрещатику у Києві, передає кореспондент УНН.

“Наполягатиму на закріпленні в Конституції нашого прагнення приєднатись до Європейського союзу і вступити в НАТО. Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко, і до відкриття осінньої сесії ВР, яка запланована на 4 вересня, буде зареєстрований мій відповідний законопроект”, — наголосив П.Порошенко.

Президент наголосив, що українські воїни на Сході стоять на захисті безпеки і добробуту всієї Європи, і до Європейського Союзу і до НАТО Україна прямує не з порожніми руками.

“У нас сьогодні, і ви матимете змогу це побачити і у цьому переконуються, одна з найкращих армій континенту. Вона істотно посилить східний фланг НАТО. Навзаєм ми розраховуємо на гарантії колективної безпеки, які надає альянс”, — додав Порошенко.

Як повідомляв УНН, раніше Порошенко повідомляв, що Конституційна комісія завершує роботу над змінами до Конституції, де буде передбачено вступ України до Європейського Союзу та НАТО.

Українські Національні Новини

Політика