prezident-braziliyi-zayaviv-scho-ne-zaareshtuye-putina-yakscho-toy-priyide-na-samit-g20-nastupnogo-roku

Президент Бразилії заявив, що не заарештує путіна, якщо той приїде на саміт G20 наступного року

 • 382135 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив у суботу, що російського диктатор володимира путіна не заарештують у Бразилії, якщо він відвідає зустріч “Групи 20” у Ріо-де-Жанейро наступного року. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата 

"Я думаю, що путін може легко поїхати до Бразилії", - сказав Лула. “Що я можу вам сказати, так це те, що якщо я буду президентом Бразилії, і він приїде до Бразилії, його ніяк не заарештують”. 

Деталі 

В інтерв’ю в кулуарах зустрічі G20 у Нью-Делі новинному шоу Firstpost Лула сказав, що путіна запросять на захід наступного року, додавши, що він сам планує відвідати зустріч блоку країн БРІКС, які розвиваються, яка має відбутися в росії перед зустріччю в Ріо.

Доповнення 

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна, звинувативши його у військовому злочині у незаконній депортації сотень дітей з України. росія заперечує причетність своїх військових до військових злочинів або насильницького вилучення українських дітей.

путін неодноразово пропускав міжнародні зустрічі, і не був присутній на зустрічі G20 у Делі, відправивши міністра закордонних справ сергія лаврова.

Бразилія підписала Римський статут, який призвів до заснування МКС. 

Нагадаємо

У Делійській декларації країни-учасники саміту уникали прямого звинувачення росії у війні в Україні та зазначали, що обом сторонам варто владнати "конфлікт".

МЗС України опублікувало альтернативний варіант Делійської декларації, де містяться чіткі формулювання того, що війну в Україні розпочала росія і що використання ядерної зброї саме росією є порушенням.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У небі над Києвом знищили понад 20 БПЛА

     • 2411102 переглядiв

    У Києві уламки збитої ворожої цілі влучили у квартиру

     • 2509526 переглядiв