premier-lytvy-anonsuvala-postachannia-ponad-5-tys-droniv-do-kintsia-oseni

Прем’єр Литви анонсувала постачання понад 5 тис. дронів до кінця осені

 • 30527 переглядiв

Прем'єр Литви анонсувала новий пакет військової допомоги Україні. Він включає системи ППО, ракети, протидронове обладнання та понад 5 тисяч дронів литовського виробництва до кінця осені.

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що до кінця осені Україна може отримати понад 5 тис. дронів литовського виробництва, передає УНН.

Деталі

В нашій зустрічі сьогодні я проінформувала Президента Зеленського, що нещодавній пакет військової допомоги Литви до України прибуде на початку серпня. Він включатиме 10 систем ППО ближнього радіусу дії та 30 ракет, протидронове та інше спорядження, озброєння та боєприпаси. Ми виділяємо 35 млн євро на закупівлю РЛС та обладнання для розмінування для України. До кінця осені сподіваємося, що ми зможемо також надати понад 5 тис. дронів литовського виробництва. Литовський уряд зобов'язався витрачати 0,25% ВВП на оборону та безпекову допомогу Україні щорічно. Мій уряд не лише забезпечить це, але й перевиконає цей план

- сказала Шимоніте.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Шмигаль обговорив з литовською колегою створення спільних інноваційних виробництв для ЗСУ в Україні. Литва готова надавати допомогу генераторами та сонячними панелями, а також підтримує Україну в міжнародних коаліціях.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Новий вид нерозлучників виявили у "колисці людства"

     • 12355 переглядiв