ukenru
pravozakhisnitsyu-dopustyat-v-koloniyu-do-sentsovoyi

Правозахисницю допустять в колонію до Сенцова

 • 8586 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. ФСВП дозволила правозахисниці Зої Свєтовій відвідати колонію, де сидить режисер Олег Сенцов. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення правозахисника Федотова Михайла в Twitter.

"Дозвіл отримано тільки що", - написав він.

Нагадаємо, понад 100 європейських діячів культури, серед яких - міністр культури Франції Франсуаза Ніссен, кінорежисери Жан-Люк Годар, Кен Лоуч, Девід Кроненберг, Жак Одіяра, Жан-П'єр Дарденн і інші, звернулися до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова .

Як повідомляв УНН, 8 серпня сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан заявила про те, що її брат перебуває в поганому фізичному стані і "кінець близький".

Олег Сенцов зараз знаходиться у виправній колонії в місті Лабитнангі на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, що містяться в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр "Меморіал" в Росії вніс Сенцова в список політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика