povidomleno-pro-pidozru-rosiyskomu-perevizniku-droniv-z-iranu

Повідомлено про підозру російському "перевізнику" дронів з Ірану

 • 133559 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Служба безпеки зібрала доказову базу на Юрія Великоклада, підсанкційного гендиректора російської авіакомпанії «223 льотний загін» міноборони рф, який, зокрема доставляв «шахеди» з Ірану до українського кордону. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Зазначається, що саме Великоклад організував переправлення дронів-камікадзе типу «Шахед» з Ірану до українського кордону, якими 3 липня цього року агресор атакував Суми.

Тоді ворог завдав удару по двох багатоповерхових житлових будинках та адмінбудівлі у центральній частині міста. Внаслідок російської атаки були жертви серед цивільного населення, нагадали в СБУ.

Встановлено, що іранські дрони на територію рф перевозили на борту військово-транспортного літака Іл-76 з льотного парку авіакомпанії Великоклада.

Доповнення

Крім того, наприкінці 2022 і на початку 2023 років посадовець надав літаки для перекидання з Африки на війну в Україну підрозділів російської приватної військової компанії «Вагнер».

Надалі бойовиків переправляли в район Бахмута для штурму українського міста.

Для здійснення перельотів керівництво бойовиків укладало угоди з авіакомпанією Великоклада та переводило на її рахунки гроші за використання повітряних суден.

Задокументовано, що за 8 міжнародних авіарейсів «вагнерівці» витратили 56 млн російських рублів.

Додамо

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Великокладу про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни).

Оскільки зловмисник перебуває на території рф, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці викрили верхівку та співробітників спецслужб рф, причетних до диверсій на військових складах в Україні та ЄС

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни збили свій же літак Су-35 над Токмаком - ЗМІ

     • 231393 переглядiв

    Румунія переміщає ППО ближче до кордону з Україною - Reuters

     • 149368 переглядiв

    В Україні циркулює понад 16 підтипів штаму "Омікрон"

     • 512767 переглядiв

    З 1 жовтня на росії починається осінній призов

     • 172571 переглядiв