ukenru
polonenomu-35-richnomu-zradniku-zagrozhuye-15-rokiv-pozbavlennya-voli-do-sudu-napravleno-obvinuvalniy-akt

Полоненому 35-річному зраднику загрожує 15 років позбавлення волі, до суду направлено обвинувальний акт

 • 262903 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що до суду направлено обвинувальний акт щодо полоненого на початку березня військового рф, який раніше служив у ЗСУ і в 2014-му в Криму зрадив присязі під час російської окупації українського півострова, передає УНН.

Цитата 

"Це історія про лише одного хлопця. Маленького такого зрадника. Нічим не примітний до 2014 року громадянин України. Хлопець яких багато. Звуть його Казаренко Михайло Сергійович. Народився 23.01.1987 в Сімферопольському районі АР Крим. Служив у званні старшого сержанта в бригаді берегової охорони. У березні 2014 року зрадив Військовій присязі. Він відмовився виконати наказ про передислокацію військової частини і став на службу до збройних сил держави-агресора", - зазначила Венедіктова.

Деталі

25 лютого 2022 року Казаренко М.С. отримав наказ вирушити до м. Нова Каховка Херсонської області, де до 28 лютого виконував обов’язки військової служби у складі окупаційних військ.

28 лютого 2022 колоною російської автомобільної техніки вирушив до м. Баштанка Миколаївської області.

"Наступного дня ця колона окупантів була розбита Збройними Силами України, а ті військовослужбовці "другої армії світу", що залишились в живих, розбіглись по місцевості", - наголосила вона. 

2 березня 2022 року Казаренка М.С. та ще 10 окупантів знайшли та взяли в полон.

30 березня обвинувальний акт стосовно Казаренка М.С., якому повідомлено про підозру у вчиненні дезертирства та державній зраді, направлено до суду.

"Зараз за таке вже довічне, але він встиг попастись до внесення змін до закону, то 15 років буде на Батьківщині точно. Я боюсь, що ця історія не унікальна. Але із цих історій складається наша відплата і їхнє покарання", - додала Венедіктова.

Нагадаємо 

В Ізюмі затримано колаборанта, який один із перших почав співпрацювати з окупантами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП