poliak-yakyi-napav-na-premier-ministra-danii-mette-frederiksen-vidkydaie-vidpovidalnist

Поляк, який напав на прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен, відкидає відповідальність

 • 13800 переглядiв

39-річний поляк, обвинувачений у нападі на прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен, заявив у суді, що нічого не пам'ятає. Він заперечує відповідальність, посилаючись на вживання алкоголю і 'поганий день'.

Обвинувачений у нанесенні тілесних ушкоджень данському прем'єр-міністру, поляк заявив у суді, що "нічого не пам'ятає". Того разу у чоловіка, за його словами, був "поганий день". Пише УНН з посиланням на Reuters і Agenzia Giornalistica Italia.

Контекст

На лаві підсудних перебуває 39-річний поляк, дані якого не розголошуються. Його звинувачують у тому, що він ударив Фредеріксен під час прогулянки міською площею в Копенгагені. Винний був негайно заарештований після нападу і поміщений під варту.

Напад бойовиків на пляж у Сомалі: 32 людини загинули, 63 - отримали поранення03.08.24, 22:18

У суді у справі про напад, який відкрився сьогодні в суді Копенгагена, обвинувачений заявив, що "нічого не пам'ятає" і відкидає будь-яку відповідальність.

Цитата

Коли я зіткнувся віч-на-віч із пані прем'єр-міністром, я нічого не пам'ятаю до моменту мого арешту

- заявив він у суді, зізнавшись, що вживав алкоголь.

Того разу був "поганий день", - так він сказав суддям.

ФБР підтвердило: куля влучила у вухо Трампа під час замаху27.07.24, 07:14

"Вулиці були повні людей, коли чоловік підійшов до пані Фредеріксен, яка в цей час розмовляла телефоном. Він сказав їй щось незрозуміле і, проходячи повз, сильно вдарив її по плечу", - розповів один із охоронців.

Доповнення

Напад стався за три тижні після того, як прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо серйозно поранили внаслідок замаху, і всього за місяць до пострілу в кандидата в президенти США Дональда Трампа.

У Данії арештували нападника на прем'єрку Фредеріксен, ним виявився поляк08.06.24, 23:16

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні відключати світло не планують - Укренерго

 • 17372 переглядiв