ukenru
pislya-peremogi-ukrayini-bude-stvoreno-noviy-format-peregovoriv-schodo-pridnistrovskogo-konfliktu-zelenskiy

Після перемоги України буде створено новий формат переговорів щодо придністровського конфлікту – Зеленський

 • 361087 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Після перемоги України над росією буде створений новий формат щодо придністровського конфлікту, заявив Президент Володимир Зеленський на прес конференції за підсумками саміту Європейської політичної спільноти у Молдові, передає УНН.

Деталі

Зеленський наголосив на тому, що вважає нежиттєздатним чинний формат, "посередником" у якому є окупант – росія.

Цитата

"Ви бачите життя в проекті 5+2 (процес придністровського врегулювання – ред.)? Ви бачите результат? Для чого говорити про проект, який неживий? Я не бачу сенсу про це говорити", – заявив він.

Президент наголосив, що новий формат буде створений за активної участі України.

"Треба буде говорити з позиції сильної держави, держави-переможця, яка відвоювала свою землю. Я не знаю, чи знадобиться допомога інших партнерів – напевно, в цій ситуації може і Румунія, і близькі наші партнери, може, Молдова захоче підключити якісь держави. Але точно Україна буде грати одну з головних ролей, бо у нас (спільний – ред.) кордон", – додав він.

Доповнення

Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у Молдові, зустрівся з молдовською колегою Майєю Санду, зауваживши, що дві країни зміцнюють співпрацю і продовжують разом протидіяти викликам з боку рф.

Українські Національні Новини

Політика