ukenru
pislya-ekstraditsiyi-tarpana-v-ukrayinu-yogo-mayut-dostaviti-odrazu-v-sud-dokument

Після екстрадиції Тарпана в Україну його мають доправити одразу в суд, – документ

 • 151371 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Головний підозрюваний у справі "Глибоководного випуску" Руслан Тарпан, якого прокурори мають намір екстрадувати в Україну, після затримання підлягає негайному доправленню до суду. Про це йдеться у відповідній ухвалі суду,  передає УНН.

Цитата

"Після затримання ОСОБА_1 (Тарпан, – ред.) і не пізніше, як через 48 годин з часу його доставки до місяця кримінального провадження доставити ОСОБА_1 (Тарпан, – ред.) до слідчого судді для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його заміну на більш м'який запобіжний захід", – йдеться в документі.

Деталі

Тарпан після перетину кордону з Україною підлягає затриманню, оскільки зараз до нього застосований запобіжний захід у вигляді заочного арешту.

Підозрюваний вірогідно перебуває зараз на території ОАЕ, рф або може знаходитися і в Болгарії, вважають слідчі.

Тарпана оголошено у всеукраїнський та міжнародний розшук (через Інтерпол із "синім" сповіщенням).

До теми

Руслан Тарпан – головний підозрюваний у розкраданні понад 300 млн грн на проекті “Глибоководний випуск”. Об’єкт будували компанії Тарпана, але не завершили його, й випуск не запрацював і досі. Натомість правоохоронці встановили чотири схеми розкрадання коштів на цьому об’єкті. Для розуміння — лише на пластикових трубах для цього проекту Тарпану, за даними слідства, вдалося привласнити понад 82 млн грн з бюджету.

В Україні Тарпану загрожує до 12 років ув’язнення. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП