ukenru
pislya-24-lyutogo-50-naybilshikh-ukrayinskikh-it-kompaniy-vidkrili-ponad-30-novikh-zakordonnikh-ofisiv-forbes

Від початкувторгнення 50 найбільших українських ІТ-компаній відкрили понад 30 нових закордонних офісів — Forbes

 • 299107 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 50 найбільших українських ІТ-компаній за версією сервісу DOU відкрили понад 30 нових закордонних офісів. Про це йдеться у матеріалі Forbes, передає УНН.

Деталі

Як пише видання, така тенденція частково є відповіддю на масову міграцію спеціалістів за кордон. Сама міграція спричинила  ризики втрати замовників через блекаути внаслідок обстрілів української критичної інфраструктури.

Цитата

"Нові найбільші осередки концентрації українських айтівців — Польща, Німеччина, Румунія. Навесні 2022-го Україну покинуло до 57 000 фахівців, свідчать підрахунки Львівського IT Кластеру. Втім, існує ризик, що після відкриття кордонів на еміграцію наважиться до половини індустрії", — вважають у Forbes.

У матеріалі також повідомляється, що за 10 місяців війни українська IT-індустрія експортувала послуг на пів мільярда більше, ніж за той самий період попереднього року.

Додамо

Корпорація Microsoft заявила, що за хакерськими атаками на українські та польські транспортні та логістичні компанії минулого місяця з великою ймовірністю стоїть російська розвідка.

Українські Національні Новини

Технології