ukenru
opituvannya-ponad-90-finskikh-ofitseriv-pidtrimuyut-vstup-krayini-do-nato

Опитування: понад 90% фінських офіцерів підтримують вступ країни до НАТО

 • 79803 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. У Фінляндії на тлі підготовки рішення щодо подачі заявки на членство в НАТО провели опитування Асоціації офіцерів, щоб дізнатися думку військових. Результат показав підтримку офіцерами ідею вступу до Альянсу - 91% схвалив ініціативу. Про це інформує УНН з посиланням на Yle.

Деталі 

Зазначається, що анкети були розіслані всім членам профспілки (близько 6 тисяч офіцерів), а відповідь була отримана від третини з них (приблизно 2200 осіб). До офіцерської профспілки входять майже всі офіцери Фінляндії.

Згідно з опитуванням, 90,9% виступає за вступ до НАТО - на думку респондентів, працездатність фінських солдатів скоро буде на критичному рівні.

В опитуванні фінської асоціації офіцерів і MTV News, опублікованому в листопаді 2021 року близько 65% офіцерів висловилися за вступ до військового альянсу. Тепер ж близько третини респондентів визнають, що їхня позиція щодо НАТО за рік змінилася.

"У зв'язку з війною в Україні очікувалося, що підтримка вступу в НАТО зросте. У попередніх опитуваннях російська загроза розглядалася як найбільша загроза з усіх, тому зараз ситуація з членством в НАТО стає все більш популярною. Солдати, безумовно, думають більше про військові дії, ніж про політичне рішення", - заявив голова Асоціації офіцерів підполковник Вілле Війта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія очікує російської кампанії з дезінформації щодо вступу країни в НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу