ukenru
oos-zatrimaniy-snayper-protivnika-rozpoviv-pro-pidgotovku-i-osoblivosti-sluzhbi-boyovikiv

ООС: затриманий снайпер противника розповів про підготовку і особливості "служби" бойовиків

 • 14132 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Затриманий снайпер противника Ігор Петренко зізнався про загороджувальні загони, які створені на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, про зарплату в ЗС РФ та скільки коштує російський паспорт. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу штабу ООС.

"Пішов на службу у червні 2014 року на посаду снайпера. Проходили підготовку під Ростовом, нас тренували спецслужби", - сказав затриманий снайпер.

За його словами, вони тренувалися російською зброєю. Тренувалися по троє-п’ятеро "спеців", які постійно були у полях.

Відповідаючи на запитання, чи багато у загороджувальних загонах представників ЗС РФ він відповів: "Були одиниці. А зараз не зрозумієш, бо усі почали отримувати російські паспорти, всім почали їх видавати. Раніше було мало, тому що треба були великі кошти, по 6 тис. по 6,3 тис. рублів платити за паспорти. А зараз зробили простіше, вже 300 рублів і отримуєш паспорт. Зарплата була 15 тис. рублів у 2018 році".

Також він додав, що до Нового року зарплату давали подвійну але рідко, якщо якийсь радник приїде з Росії. За його словами, у його підрозділі з Росії було лише командування, всі інші військові - були з Луганської області.

Нагадаємо, 18 серпня на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку противника не зафіксовано. Ситуація у районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою українськими воїнами.

Українські Національні Новини

Політика