onkolog-nazvav-prikhovanu-nebezpeku-shashliku

Онколог назвав приховану небезпеку шашлику

 • 26751 переглядiв

Деталі

Вся справа у формальдегідах, які можуть стати причиною новоутворень в стравоході і шлунку, пояснив лікар.

"Таке м'ясо має вживатися як "делікатес", не на постійній основі. Коптильні речовини можуть провокувати онкологію, це канцерогени. Адже не тільки дим - це канцероген, але і термічно оброблені жири, які затримують в собі ті самі канцерогени", - повідомив Анкусько.

Готувати шашлик на відкритому вогні краще з птиці або риби, радить онколог.

"Якщо це буде судак, наприклад, або це буде курка - це менш небезпечно", - підкреслив він.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань. МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грам на тиждень. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Онколог назвав приховану небезпеку шашлику

     • 26751 переглядiв

    Ілон Маск розповів про зміни в світі через 50 років

     • 30729 переглядiв