ombudsman-verbuvannia-rosiianamy-pidlitkiv-dlia-pidpaliv-avto-viiskovykh-cherhova-sproba-destabilizatsii-sytuatsii-v-ukraini

Омбудсман: вербування росіянами підлітків для підпалів авто військових - чергова спроба дестабілізації ситуації в Україні

 • 22577 переглядiв

російські спецслужби ведуть активну кампанію, через соцмережі вербуючи українських підлітків для підпалів військової техніки, що є лише черговою спробою дестабілізувати ситуацію в Україні.

Через соцмережі росіяни почали вербувати українських підлітків, яких використовують для підпалів автівок військовослужбовців, і роблять це у спробах вчергове дестабілізувати ситуацію в Україні. Про це повідомив Омбудсман Дмитро Лубінець, пише УНН.

Країна-агресор не гребує будь-якими способами досягненням своїх цілей і використовує для цього українських дітей. Наразі вони вербують неповнолітніх для підпалу автівок військовослужбовців

- йдеться у повідомленні.

Він зазначає, що за це неповнолітнім, з якими спілкуються через соціальні мережі, обіцяють грошову винагороду у розмірі кількох тисяч доларів.

Лубінець додав, що наразі зафіксовані випадки підпалу авто військових у Києві, Одесі, Дніпрі.

Така ситуація та вербування дітей зі сторони рф – черговий спосіб рф дестабілізувати ситуацію в Україні

- додав Омбудсман.

Він наголосив, що за подібні вчинки передбачена кримінальну відповідальність, та закликав батьків донести своїм дітям, чому цього робити не варто. А також – розповісти про підступність ворога, адже надалі рф може вигадати інші схеми вербування.

Нагадаємо

Днями Нацполіція повідомила про викриття групи підлітків у Одесі, які за гроші погодилися на пропозицію російських спецслужб підпалити автомобіль військовослужбовців. За скоєне деяким з учасників групи загрожує до 15 років ув'язнення.

У Дніпрі четверо людей готували серії підпалів транспорту ТЦК: працювали на спецслужби рф18.06.24, 13:18

Популярні

Новини по темі

США готуються продати Ізраїлю 50 винищувачів F-15

 • 17158 переглядiв