ukenru
oleksandr-ruvin-rozpoviv-chi-mozhna-vidnoviti-mriyu

Олександр Рувін розповів чи можна відновити “Мрію”

 • 2092524 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Легендарний вантажний літак АН-255 “Мрія” підлягає відновленню. Про це в інтерв’ю УНН розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін. Він наголосив, що літаку потрібна глибока модернізація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Рувін про понівечену "Мрію", "шахеди" з пап'є-маше та збитки від окупації Київщини

Цитата

“Відновлювати його треба. А вже його сучасність, модернізування й інші речі треба робити в порядку його передобудови. Потрібна глибока модернізація. Я не літав на "Мрії", не пілот, не фахівець безпосередньо в цій сфері. Але у мене є кваліфікація проведення експертиз, які стосуються авіаційних подій… Хоча це була не авіаційна подія - літак просто розстріляли із гармат. Та відновлювати його треба, він у дуже багатьох випадках потрібний, він забезпечував перевезення. Тим паче нам зараз треба поставляти зброю – він одразу бере велику кількість і швидко доставляє”, - повідомив Олександр Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рувін: збитки Київщини від окупації перевищують 100 млрд грн, і це лише оцінка нерухомого майна

Директор КНДІСЕ розповів, що роботи по відновленню літака вже розпочалися.

“Його відновлюють. Там пластиковий кузов… Тим паче є донор. При Радянському Союзі не один будувався, а кілька літаків одразу, тому є з чого брати деякі елементи. Є "Руслани" схожі, є інші літаки, з яких можна брати. Тим паче уся конструкторська документація збережена”, - наголосив Рувін.

Раніше

Олександр Рувін розповів з чого зроблені “шахеди”, які летять на територію України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП