okupanti-zavdavali-masovanikh-artileriyskikh-ta-aviatsiynikh-udariv-po-mariupolyu-genshtab

Окупанти завдавали масованих артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю - Генштаб

 • 119072 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. У Генштабі ЗСУ доповідають, що російські військові завдавали масованих артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю. Про це повідомляє УНН

Деталі

Розпочалася сорок перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Ворог здійснює перегрупування військ та зосереджує зусилля на підготовці наступальної операції на сході нашої Держави. Мета - встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Противник намагається покращити положення підрозділів в Таврійському та Південнобузькому операційних районах.

Силами окремих підрозділів зі складу 6-ї та 20-ї загальновійськових армій, 1-ї танкової армії, балтійського та північного флотів ворог зосередив основні зусилля на підготовці до відновлення наступальних дій, а також спробі оточення угруповання Об’єднаних сил. Противник здійснює поповнення запасів продовольства, паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів.

Завершено передислокацію військ Центрального військового округу з території України

Відзначається рух колон озброєння та військової техніки по території республіки білорусь у напрямку залізничних станцій Гомель, Єльськ та Мозир для завантаження на залізничні ешелони. Значна частина літаків та вертольотів повітряно-космічних сил збройних сил російської федерації перебазовано з аеродромів республіки білорусь на територію росії.

У напрямку на Слов’янськ ворог намагається відновлювати наступальні дії. У напрямку на Барвінкове має частковий успіх, просунувся на 7 км, взяв під контроль населений пункт Бражківка.

Російські війська здійснили обстріли Миколаєва забороненими Женевською конвенцією касетними боєприпасами. Під ворожий вогонь потрапили цивільні квартали і медичні заклади, зокрема – дитяча лікарня. Є загиблі і поранені, зокрема і діти.

Нагадаємо

26 закладів освіти та лікарні - мер Миколаєва розповів про пошкоджену інфраструктуру міста.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі