okupanti-poshiryuyut-feyk-pro-vitik-toksinu-na-pivdenmashi-u-dnipri

Окупанти поширюють фейк про витік токсину на Південмаші у Дніпрі

 • 121175 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Витік токсину на заводі "Південмаш" у Дніпрі – фейк. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на місцевий штаб тероборони, передає УНН.

Цитата

"Повідомлення про викид гептилу почали ширитися після ворожого удару по Південмашу у Дніпрі. Та усі вони – неправдиві", - ідеться у повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій розповіли, що сталося насправді:

• росіяни вдарили шістьма ракетами по Південному машинобудівному заводу;

• окупанти й справді могли спричинити витік гептилу та вчинити теракт, який за масштабами можна порівняти з ядерною катастрофою.

• ще на початку повномасштабного вторгнення рф гептил і його похідні на Південмаші екстрено утилізували, повідомив місцевий штаб тероборони.

"Отже, витоку не було. А чутки розповсюджують вороги, щоби поширити панічні настрої. Гептил – вкрай небезпечний для людини компонент ракетного палива", - ідеться у повідомленні.

Доповнення

У Дніпрі 15 липня російські ракети вдарили по промисловому підприємству та по вулиці поряд з ним.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомляв, що у Дніпрі рятувальники загасили пожежу, яка сталася на промисловому підприємстві через ворожий ракетний удар. Зараз тривають пошуки зниклої людини.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі