odna-z-zahyblykh-ukrainok-na-zaliznytsi-v-chekhii-ne-maie-rodychiv-pershoi-linii-konsulka

Одна з загиблих українок на залізниці в Чехії не має родичів першої лінії – консулка

 • 54856 переглядiв

Двоє громадян України були серед чотирьох загиблих в результаті зіткнення пасажирського і вантажного поїздів недалеко від чеського міста Пардубіце, і українські дипломати зв'язалися з родичами однієї жертви, але все ще шукають родичів другої жертви.

Українські дипломати змогли звʼязатися з родичами однієї із загиблих у залізничній аварії в Чехії громадянок України, але ще не змогли зробити цього щодо другої. Про це розповіла консулка України в місті Брно Анна Прошко Радіо Свободі, передає УНН.

Родичів другої загиблої ще шукаємо, тому що родичів першої лінії немає, тому ми шукаємо людей, які мають хоч якийсь родинний звʼязок, і це потребує більшого часу

– сказала представниця України.

Доповнення

Пізно ввечері 5 червня поблизу чеського міста Пардубіце сталася масштабна аварія потягів. Пасажирський потяг "Прага - Кошице" чеської компанії RegioJet зіткнувся з вантажним потягом.

Серед 4 загиблих в результаті зіткнення пасажирського і вантажного поїздів були двоє громадян України.

Як вказати в МЗС України, консульська посадова особа Консульства України в Брно перебуває на місці події та на постійному зв’язку з рятувальними та правоохоронними відомствами. Справа перебуває на контролі департаменту консульської служби МЗС.

Популярні

Новини по темі

У Львові та області запровадили аварійні відключення

 • 24725 переглядiв

В Одеській області ввели аварійні відключення світла

 • 23517 переглядiв

Сайт НАЗК тимчасово не працює через збій

 • 22384 переглядiв