ukenru
ochilnik-mzs-nimechchini-zaproponuvav-tri-kroki-dlya-virishennya-konfliktu-mizh-izrayilem-i-palestinoyu

Очільник МЗС Німеччини запропонував три кроки для вирішення конфлікту між Ізраїлем і Палестиною

 • 14377 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас наголосив на праві Ізраїлю на самооборону від "ракетного терору" з боку палестинського руху ХАМАС, визнаного в ЄС терористичним. Маас виступив за деескалацію конфлікту і запропонував три кроки для цього, повідомляє УНН із посиланням на DW.

Деталі 

Так, згідно з пропозицією Мааса, на першому етапі має бути припинений ракетний терор, на другому - зупинене насильство, а на третьому - забезпечене повернення до переговорів між ізраїльтянами та палестинцями про конкретні заходи щодо відновлення довіри та мирного врегулювання на основі співіснування ізраїльської та палестинської держав.

До теми 

Тим часом генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що зростання числа цивільних жертв внаслідок ізраїльських ударів по Сектору Гази шокує. Він також висловив глибоку стурбованість руйнуванням в Газі будівлі, в якій знаходились представництва іноземних ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїльсько-Палестинський конфлікт: з початку боїв в Газі загинуло 174 людини, з них 47 дітей

"Генеральний секретар нагадує всім сторонам, що будь-який довільний напад на цивільні та медійні структури порушує норми міжнародного права і має бути припинений за будь-яку ціну", - заявив представник Гутерріша.

Доповнення 

Рада Безпеки ООН 16 травня втретє за тиждень обговорить нову ескалацію конфлікту в Газі на віртуальному засіданні за ініціативи Китаю, Норвегії та Тунісу. Під час двох попередніх засідань членам Радбезу не вдалося узгодити спільну заяву через небажання США засудити дії Ізраїлю.

Українські Національні Новини

Новини Світу