novi-dani-izrailskoi-rozvidky-prypuskaiut-shcho-iran-hotuietsia-atakuvaty-izrail-protiahom-kilkokh-dniv

Нові дані ізраїльської розвідки припускають, що Іран готується атакувати Ізраїль протягом кількох днів

 • 45159 переглядiв

Ізраїльська розвідка повідомляє про підготовку Іраном масштабного нападу на Ізраїль у найближчі дні. Це може поставити під загрозу заплановані на четвер переговори щодо заручників у Газі та угоду про припинення вогню.

Повідомляється, що Ізраїль повідомив США, що Іран готує великий напад Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант поспілкувався в неділю з міністром оборони США Ллойдом Остіном, повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

У розмові Галлант зазначив, що все вказує на те, що військові Ірану готуються до широкомасштабного нападу на Ізраїль.

Оновлена оцінка ізраїльської розвідувальної спільноти полягає в тому, що Іран готовий атакувати Ізраїль безпосередньо у відповідь за вбивство політичного лідера ХАМАС у Тегерані та, ймовірно, зробить це протягом декількох днів, повідомили два джерела, які безпосередньо знайомі з проблемою.

Нова оцінка розвідки вказує на те, що атака може відбутися до запланованих на четвер переговорів щодо заручників у Газі та угоди про припинення вогню , що потенційно може поставити під загрозу переговори в момент, який, за словами ізраїльських офіційних осіб, є "зараз або ніколи" для потенційної угоди між Ізраїлем і ХАМАС.

Але одне з джерел, яке має безпосередні знання про розвідку, сказав, що ситуація "все ще нестабільна". Оцінка, яка була складена за останні 24 години, являє собою зсув, сказали джерела.

CNN повідомив про готовність "Хамасу" укласти перемир'я з Ізраїлем11.08.24, 22:29

Популярні

Новини по темі