norvehiia-peredast-ukraini-zapchastyny-do-vertolotiv-sea-king

Норвегія передасть Україні запчастини до вертольотів Sea King

 • 104536 переглядiв

Норвегія передасть Україні запасні частини для гелікоптерів Sea King, щоб підтримати експлуатацію та технічне обслуговування гелікоптерів, переданих Німеччиною.

Норвегія передасть запасні частини для гелікоптерів Sea King, щоб допомогти підтримати експлуатацію та технічне обслуговування гелікоптерів, які були передані Україні Німеччиною. Про це заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам, пише УНН.

Як співголова Коаліції морських сил і засобів, Норвегія вважає важливим забезпечити, щоб Україна могла якнайшвидше розбудовувати свою берегову охорону та посилювати свої морські сили і засоби,

- сказав міністр оборони.

Деталі

Зазначається. що Sea King – це старий тип гелікоптерів, і пошук запасних частин до них може бути складним. Гелікоптери Sea King перебували на озброєнні в Норвегії з 1973 до 2023 року, а зараз їх замінили на вертольоти SAR Queen. Норвезькі вертольоти відпрацювали свій максимальний наліт і не можуть бути передані в дар.

Чорне море та морська галузь загалом мають стратегічне значення для України і є вирішальними для її здатності експортувати товари. Коаліція з посилення морських спроможностей спрямована на Військово-Морські Сили України в цілому і охоплює весь спектр морських спроможностей, включаючи українську берегову охорону,

- заявив міністр закордонних справ Німеччини Еспен Барт Ейде.

Німеччина вирішила передати Україні шість гелікоптерів, а Велика Британія планує передати три. Норвегія передає запчастини до шести бортів, які передала Німеччина.

Нагадаємо

Україна та Норвегія погодили можливість продовжити "транспортний безвіз" для двосторонніх та транзитних перевезень без дозволів до 30 вересня 2024 року.

Популярні

Новини по темі

Норвегія передасть Україні запчастини до вертольотів Sea King

 • 104536 переглядiв

Херсон знову зазнав атаки ворога: поранено чоловіка

 • 22507 переглядiв

Вступ-2024: закінчується реєстрація на іспити на бакалаврат

 • 12589 переглядiв