norvegiya-khoche-modernizuvati-nasams

Норвегія хоче модернізувати NASAMS

 • 71926 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Міноборони Норвегії домовилося про покращення систем ППО NASAMS з американським підрозділом Raytheon та норвезькою Kongsberg Gruppen. Про це йдеться на сайті норвезького уряду, пише УНН.

Цитата 

"Нам необхідно зміцнювати й надалі розширювати протиповітряну оборону, щоб краще захищати цивільні та військові обʼєкти від загроз з повітря. Війна в Україні продемонструвала, наскільки важливою є протиповітряна оборона у війні", - заявив голова оборонного відомства Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Також він додав, що угода про співпрацю з цими компаніями дозволить закласти основу для подальшого розвитку систем NASAMS у перспективі майбутніх загроз. Норвегія має плани щодо придбання ракет для ППО та деталей до комплексу.

Нагадаємо

Уряд Норвегії прийняв рішення передати Україні зенітні ракети для систем IRIS-T. Крім того, країна надасть портативні комплекти для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Також Норвегія виділяє Україні 140 мільйонів доларів на забезпечення постачання газу та електроенергії.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія хоче модернізувати NASAMS

     • 71926 переглядiв