nordychni-krainy-nadaly-ukraini-dopomohy-blyzko-na-17-mlrd-yevro-premier-shvetsii

Нордичні країни надали Україні допомоги близько на 17 млрд євро - прем’єр Швеції

 • 21983 переглядiв

Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія та Ісландія вже надали Україні близько 17 мільярдів євро допомоги. Київ може і надалі розраховувати на підтримку цих країн.

Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія та Ісландія надали Україні вже близько 17 млрд євро допомоги у різних сферах. Україна може і надалі розраховувати на підтримку цих країн. Про це під час пресконференції за підсумками саміту Україна – Північна Європа заявив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, передає УНН.

Деталі

"Нордичні країни вже підтримали Україну вже приблизно на 17 млрд євро у різних сферах. Нещодавня допомога Швеції, яка була підписана кілька днів тому, має чіткий фокус. Ми будемо надавати спроможності у сфері ППО разом з нашими партнерами в рамках Повітряної коаліції і пакет включає два літаки дальнього радіолокаційного виявлення та управління, що значно посилить українську повітряну допомогу. Пакет також включає так потрібні артилерійські снаряди та бронетехніку", - сказав Крістерссон.

Він зазначив, що Україна може розраховувати на підтримку Нордичних країн, адже стратегічна мета - це спільна перемога.

Нагадаємо

В рамках безпекової угоду, підписаної Президентом Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, Швеція надасть близько 6,5 млрд євро протягом трьох років, що приблизно становитиме 2,2 млрд євро на рік.

Популярні

Новини по темі

Україна та Норвегія підписали безпекову угоду

 • 23246 переглядiв

Україна та Ісландія підписали безпекову угоду

 • 22115 переглядiв