nimetski-politiki-kritikuyut-zatyaguvannya-rishennya-pro-nadannya-leopard-2-ukrayini

Німецькі політики критикують затягування рішення про надання Leopard-2 Україні

 • 2104920 переглядiв

Цитата

"Історія дивиться на нас, і Німеччина, на жаль, зазнала невдачі", - сказала вона.

Деталі

Штрак-Ціммерманн наголосила, що повідомлення канцлера Олафа Шольца щодо питання постачання танків було "катастрофою". Вона додала, що "принаймні було б правильно" дати західним партнерам "зелене світло" на поставку Leopard-2, маючи на увазі Польщу та інші країни, які погодилися надати танки Україні. Цей крок можливий, якщо Берлін надасть свій дозвіл.

З одного боку, Німеччина масово підтримує Україну, але відсутність рішення про постачання бойових танків створює інше враження, додала вона. Штрак-Ціммерманн сказала, що російський диктатор володимир путін, "ймовірно, посміявся б над нерішучістю" ФРН.

Експерт із закордонних справ правоцентристської Християнсько-демократичної партії (ХДС) Родеріх Кізеветтер заявив про серйозну зовнішньополітичну шкоду Німеччини через відсутність рішення. Він зауважив, що був вражений тим, що Берлін лише щойно наказав провести інвентаризацію танків у Бундесвері, заявивши, що робити це через рік після початку війни росії в Україні було "соромно і страшно".

"Німеччина зробила ведмежу послугу Україні та своїй власній майбутній позиції", – сказав він.

Робін Вагенер, політик екологічної Партії зелених і голова німецько-української парламентської групи, погодився, що інвентаризація танків була "запізнілою", але "правильним кроком". Своєю чергою, лідер парламентської групи лівоцентристських соціал-демократів Рольф Мютценіх повідомив, що необхідно діяти в унісон зі Сполученими Штатами.

"Важливо, щоб ми завжди робили важливі кроки разом. Разом означає перш за все з США", - сказав він.

Нагадаємо

Перед зустріччю очільників оборонних відомств на базі Рамштайн Україна зверталася до союзників із запитом щодо сучасних західних танків. Оголошень про їх надання так і не прозвучало.

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник висловив розчарування через нерішучість Німеччини щодо відправки танків Leopard 2 в Україну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Буковині зафіксували землетрус

     • 1404464 переглядiв

    Херсонщина: на російській міні підірвався електрик

     • 999694 переглядiв