ukenru
nimechchina-vidala-rosiyi-ukrayintsya-yakogo-obvinuvachuyut-u-shakhraystvi

Німеччина видала Росії українця, якого обвинувачують у шахрайстві

 • 13776 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Німеччина видала Росії громадянина України, якого обвинувачують у шахрайстві. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури Росії, пише УНН.

Цитата

"Добитися видачі обвинувачених вдалося завдяки великому обсягу виконаної роботи, тісної взаємодії з німецькими колегами, а також оперативному поданню Генеральною прокуратурою запитуваних німецькою стороною додаткових відомостей і гарантій. Федеральній службі виконання покарань та Національному центральному бюро Інтерполу МВС доручено доставити обох обвинувачених на територію Росії", - йдеться в повідомленні пресслужби Генпрокуратури.

Деталі

Один з них - громадянин Словаччини Димитрій Леоненко, обвинувачений в Росії в загибелі людини в ДТП, яке сталося в березні 2017 року. У вересні 2020 року його затримали в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну з Росії екстрадували підозрюваного у вбивстві

Німеччина також задовольнила запит про екстрадицію громадянина України Віталія Почепи, обвинуваченого в шахрайстві.
За інформацією Генпрократури Росії, Почепа в березні 2018 року в Москві, діючи в складі організованої злочинної групи, шахрайським шляхом вчинив розкрадання грошових коштів ТОВ "АЛКОПРОМ".

"У вересні 2019 року у зв'язку з повідомленням НЦБ Інтерполу Німеччини про його затримання Генпрокуратурою Росії було направлено запит про екстрадицію", - додали в пресслужбі відомства Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу