nimechchina-nadast-50-mln-yevro-na-pidtrimku-tsivilnikh-u-sektori-gazi

Німеччина надасть 50 млн євро на підтримку цивільних у секторі Гази

 • 184186 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Німеччина хоче збільшити підтримку цивільного населення в секторі Газа, надавши екстрену допомогу на суму 50 мільйонів євро. Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на спільній пресконференції з віцепрем'єром та главою МЗС Йорданії Айманом ас-Сафаді в Аммані, передає УНН, посилаючись на видання Welt.

Деталі

Бербок зазначила, що ці гроші спрямують на підтримку таких організацій, як Всесвітня продовольча програма ООН, ЮНІСЕФ і Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт на Близькому Сході (UNRWA). Ідеться про допомогу "палестинцям, які також стали жертвами цієї терористичної атаки ХАМАС".

Вона також наголосила, що Німеччина зосереджується на покращенні у сфері медичної допомоги.

Цитата

«Ми готуємося до того, щоб мати можливість відправити медичні бригади до Гази, а також створити можливості для лікування, зокрема, для важко поранених дітей», - заявила Бербок.

Водночас міністри одностайно закликали до врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту дипломатичним шляхом, результатом якого має стати рішення про створення двох держав. Сторони запевнили, що мають намір зробити все можливе, щоб запобігти "пожежі" на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден оголосив про виділення 100 млн доларів гуманітарної допомоги Газі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві до тепла вже підключили 6,2 тис. житлових будинків

     • 314272 переглядiв